アイコン アジアのベストレストランに西中洲のフランス料理店「Goh」選出、31位 ランキング表

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世界各国の専門家が投票で決める「アジアのベスト・レストラン50」が2月29日夜、バンコクで発表され、東京・南青山のフランス料理店「NARISAWA」が3年連続で2位になった。
1位は2年連続でバンコクにあるインド料理レストラン「ガガン」が獲得した。
 日本勢は、ほかに東京・六本木の日本料理店「龍吟」が5位、福岡市のフランス料理店「ラ・メゾン・ドゥ・ラ・ナチュール・ゴウ」(オーナーシェフ福山剛 氏)が31位に選ばれるなど計10店が入った。香港、シンガポール、スリランカ、インドなどの日本料理店も選出された。

「ラ・メゾン・ドゥ・ラ・ナチュール・ゴウ」
店舗名/Goh
所在地/福岡市中央区西中洲2-26 (TEL092-724-0955)
営業時間/18:00~24:00
席数/18席
店休日/日曜日
料理/シェフのお任せ料理・6,480円/シェフの特別コース・8,640円(2名以上、要電話予約)

<La Maison de La Nature Goh>
What makes it special: Hidden down a small alleyway off Fukuoka’s Nishinakasu street, La Maison de La Nature Goh is a quiet, stylish restaurant serving omakase (or ‘chef’s choice’) – a five or six-course menu created by talented chef-owner Takeshi Fukuyama.
On the menu: A typical omakase at Maison Goh includes goto mackerel and eggplant pressé, ‘chawan mushi’ cepes, peony shrimp and avocado farci gazpacho and white sesame blanc manger ‘Anpo’ persimmon soup – each precisely presented with great attention to detail and often topped with colourful petals. Fukuyama’s signature dish is sautéed foie gras with seasonal vegetables.
About the chef: Chef Fukuyama has spent his whole life in Fukuoka on the northern shore of Japan’s Kyushu Island, starting his career as a trainee chef at Ile de France and working up to head chef at Mercury wine bar and restaurant. He founded La Maison de la Nature Goh in 2002.
Getting in: The restaurant, particularly popular with wealthy overseas visitors to this resort city, is almost always fully booked, but it’s worth persevering to meet the charming Fukuyama, who personally greets guests while cooking for them from behind the counter.

 

 
専門家が選ぶ アジアのレストランベスト50
1
Gaggan
Bangkok, Thailand
2
Narisawa
Tokyo, Japan
3
Restaurant André
Singapore
4
Amber
Hong Kong, China
5
Nihonryori RyuGin
Tokyo, Japan
6
Waku Ghin
Singapore
7
Ultraviolet by Paul Pairet
Shanghai, China
8
Nahm
Bangkok, Thailand
9
Indian Accent
New Delhi, India
10
Lung King Heen
Hong Kong, China
11
Hajime
Osaka, Japan
12
Les Amis
Singapore
13
8 1/2 Otto e Mezzo Bombana
Hong Kong, China
14
Burnt Ends
Singapore
15
Mingles
Seoul, South Korea
16
L'Effervescence
Tokyo, Japan
17
Corner House
Singapore
18
Fu He Hui
Shanghai, China
19
Issaya Siamese Club
Bangkok, Thailand
20
Quintessence
Tokyo, Japan
21
Shinji by Kanesaka
Singapore
22
Jungsik
Seoul, South Korea
23
Eat Me
Bangkok, Thailand
24
Takazawa
Tokyo, Japan
25
Ministry of Crab
Colombo, Sri Lanka
26
Sushi Saito
Tokyo, Japan
27
The Chairman
Hong Kong, China
28
Mr And Mrs Bund
Shanghai, China
29
Jaan
Singapore
30
Le Moût
Taichung, Taiwan
31
La Maison de La Nature Goh
Fukuoka, Japan
31
Tippling Club
Singapore
33
Tenku RyuGin
Hong Kong, China
34
Fook Lam Moon
Hong Kong, China
35
Robuchon au Dôme
Macau, China
36
Iggy's
Singapore
37
Den
Tokyo, Japan
38
Wild Rocket
Singapore
39
Gallery Vask
Manila, Philippines
40
L'Atelier de Joël Robuchon
Hong Kong, China
41
Bo Innovation
Hong Kong, China
42
Kikunoi
Kyoto, Japan
43
Cuisine Wat Damnak
Siem Reap, Cambodia
44
Wasabi By Morimoto
Mumbai, India
45
Bukhara
New Delhi, India
46
Raw
Taipei, Taiwan
47
Nihonbashi
Colombo, Sri Lanka
48
Ta Vie
Hong Kong, China
49
Locavore
Bali, Indonesia
50
LA YEON
Seoul, South Korea

 

[ 2016年3月 2日 ]
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